Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

nienkeelshof

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Nienke via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 13-05-2014 Twee top weken! (9)
  • 29-04-2014 Drukke maar ... (10)
  • 11-04-2014 Het is weer tijd ... (0)
  • 22-03-2014 Lekker genieten ... (7)
  • 06-03-2014 De eerste maand ... (0)

Statistieken

Dit dagboek is 6779 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Het is weer tijd voor een nieuw verhaal!

Toon op kaart

11 april 2014 | Door: nienkeelshof

Aantal keer bekeken 293   Aantal reacties 0   Jogjakarta, Indonesië
a A

Het is weer tijd voor een nieuw verhaal!

Tijd voor een nieuw verhaal! Ik heb de afgelopen tijd weer veel leuke en leerzame dingen gedaan hier in Indonesië. Op stage maak ik zoals ik verteld heb elke week een weektaak voor de leerlingen in de klas. De weektaak is erg zinvol voor de kinderen, ze zorgen er ook elke week voor dat ze het werk gemaakt hebben zodat ik het dan weer na kan kijken. In de klas zitten een aantal kinderen met speciale begeleiding, vanaf deze week zal ik voor deze leerlingen een aparte weektaak gaan maken. Verder hebben we met stage ook een soort schoolreisje gehad. We gingen met de kinderen naar een rivier, waar we doorheen gingen lopen en over verschillende hindernissen moesten. Heel erg leuk, maar we waren wel kleddernat! Lekker rijst gegeten en vervolgens zijn we weer met de bus naar huis gegaan.
S’ avonds ben ik gezellig met Yentl naar de film Divergent geweest, om de volgende dag vroeg met de bus naar Solo te vertrekken. Solo is een plaatsje dat met de trein 75 minuten van Yogyakarta ligt. In Solo hebben we eerst naar een slaapplaats gezocht, en die vonden we! We hebben geslapen in een leuke homestay met een zwembad waar we de volgende ochtend lekker in gezwommen hebben. Maar eerst zijn we naar de Sukuh tempel en een waterval geweest, en vooral de reis was een hele belevenis. Om daar te komen hebben we een gewone bus, een mini bus, die helemaal vol gepropt zat met mensen met tassen vol eten ( heel grappig gezicht), de becak (fietstaxi) en als laatste de ojek ( motortaxi) gepakt. De motortaxi waar ik op zat viel bijna uit elkaar, echt niet normaal. We zijn helemaal de steile berg op gegaan achterop bij een Indo en uiteindelijk kwamen we bij de tempel uit. Het moest een erotische tempel zijn, maar heel veel erotisch hebben wij eigenlijk niet gezien, gelukkig was de waterval wel erg mooi om te zien.
De weken op stage en school vliegen voorbij, zo is er alweer een week van lessen volgen en af en toe een les geven voorbij. In het weekend zijn we met een groep van Nederlanders en Indo’s met de auto naar het strand gegaan, we kwamen uit op een prachtig privéstrand waarbij een villa was waarin wij geslapen hebben. ’s Avonds hebben we gezellig met z’n alles bij het kampvuur gezeten, met een gitaar erbij. Een van de Indo’s die mee was kan Nederlands spreken omdat hij een hele tijd in België gewoond heeft, ook speelde hij Nederlandse liedjes op zijn gitaar. Dat was na een lange tijd weer een avondje met Nederlandse (Vlaamse) muziek!:D Na de hele avond op het gezeten te hebben zijn we lekker gaan slapen, om de volgende dag te gaan cave tubing. Nadat we gedoucht hadden omdat we helemaal nat waren zijn we weer naar huis gereden. Onderweg kwamen we verschillende stoeten met mensen op motoren tegen, deze mensen rijden rond met vlaggen, afgeslepen knalpijpen en ze zien er best agressief uit. Deze mensen rijden zo rond vanwege de verkiezingen die afgelopen 9 april plaats vonden. Op deze manier voeren ze campagne voor hun partij, heel vreemd om op deze manier campagne te voeren. Ik denk dat ik jullie weer genoeg verteld heb over alles wat ik hier meemaak. Leuk dat jullie mijn verhalen lezen!
Liefs Nienke

Reageren